ΑΡΧΙΚΗ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Με τη χάρη και τη βοήθεια του Πανάγαθου Θεού το έργο της φιλανθρωπίας στην Ενορία του  Αγ. Λουκά Πατησίων, είναι μεγάλο και καλύπτει όλες τις ανάγκες της ενορίας στον τομέα αυτό.Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. δίδει ιδιαίτερη σημασία στο έργο της φιλανθρωπίας ώστε να μπορέσει η Εκκλησία  να βοηθεί όλους όσοι προστρέχουν σε αυτή ζητώντας την βοήθεια της και συμπαράσταση της. Ο ρόλος αυτός είναι από τους μεγαλύτερους  μέσα στον σημερινό κόσμο.


Η προσφορά του Ενοριακού Φιλόπτωχου Ταμείου του Αγ.Λουκά Πατησίων είναι αρκετά σημαντική από της ιδρύσεως του έως σήμερα και πολύτιμο είναι το έργο που έχει προσφέρει τόσο σε καιρούς δύσκολους για το έθνος, όσο και μετέπειτα.


Στα  πλαίσια της διαρκούς αυτής προσφοράς λειτουργεί από τον Φεβρουάριο του 1988, μια όαση αγάπης και συμπαράστασης στους πάσχοντες και εμπερίστατους κατοίκους της ενορίας και όχι μόνον.Στην αρχή σαν Σπίτι Γαλήνης (1988-1994) και κατόπιν σαν Κέντρο Ενοριακής Αγάπης (1994 - σήμερα) πραγματική ανάσα σε όλους όσους χρειάζονται  αγάπη και συμπόνια.


Με προσπάθειες του Ε.Φ.Τ, προεδρευόμενο από του έτους 1982 από τόν π. Ευτύχιο Κονταδάκη (συνταξιούχο σήμερα), έγινε κατορθωτό μέσα σε τριάμισι χρόνια να αγοραστεί οικόπεδο δίπλα στον Ναό, κάτι το οποίο είναι αρκετά δύσκολο για πυκνοκατοικημένη περιοχή όπως τα Πατήσια,  και να θεμελιωθεί το Κέντρο Ενοριακής Αγάπης στις 25 Μαΐου του 1994.


Στο επταόροφο αυτό κτίριο, που ανηγέρθη με τη βοήθεια του Θεού,  στην αίθουσα του ισογείου χορηγούνται καθημερινά 100 και πλέον μερίδες φαγητού σε άπορους και χρήζοντας βοηθείας.

Οι υπόλοιποι όροφοι λειτουργούν ως ΣΤΕΓΗ ΓΕΡΟΝΤΩΝ.


Τα Εγκαίνια του κτηρίου τέλεσε ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρός Χριστόδουλος στις 18 Οκτωβρίου 2002.


Χορηγούνται επίσης σε τακτική βάση σε όσους έχουν ανάγκη, χρηματικά βοηθήματα για πληρωμές ενοικίων, αγορές φαρμάκων και άλλες  ανάγκες , αλλά και έκτακτες χρηματικές ενισχύσεις σε όλους όσους προστρέχουν στην ενορία και ευρισκόμενοι σε πραγματική ανάγκη ζητούν την βοήθεια της.Δύο φορές το χρόνο διενεργείται αιμοληψία,οπου το αίμα που συλλέγεται κατατίθεται στη Τράπεζα Αίματος τής Ενορίας,βοηθώντας αποτελεσματικά έκτακτα περιστατικά ειδικών περιπτώσεων.


Πρόεδρος: Οἰκονόμος π. Ηλίας Κατσαρής

Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2102230135, FAX : 2102230918


Τέλος το Κέντρο Ενοριακής Αγάπης συνεργάζεται πολύ στενά και με άλλα αντίστοιχα ιδρύματα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Ειδικότερα δε με το  "Δάμαρις",  που είναι κέντρο για τα δυσπροσάρμοστα παιδιά. Το Κέντρο οργανώνει συχνά κατά την διάρκεια του έτους φιλοξενία των παιδιών αυτών στους χώρους του.

Ἀρχική

Ὁ Εὐαγγελιστής Λουκᾶς

Ναός - Ἱστορία

Ἐνοριακή ζωή

Νεότητα

Πρόγραμμα μηνός

Ἐπίκαιρα

Ἄρθρα - Μελέτες

Ὀρθόδοξοι κόμβοι

Ἐπικοινωνία

Βοήθεια