Η ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗ ΛΟΥΚΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΣΗΜΕΡΑ


Σήμερα στο Ναό του Ευαγγελιστού Λουκά Πατησίων υπηρετούν πέντε ιερείς και ένας διάκονος.

Ο Αρχιμανδρίτης π. Μάξιμος Ματθαίος Προϊστάμενος του Ναού, ο Πρωτοπρ. π. Θεολόγος Γρύλλης υπεύθυνος για το έργο της Νεότητος, ο Οικον. π. Ηλίας Κατσαρής υπεύθυνος για το Φιλανθρωπικό έργο της ενορίας, ο Οικον. π. Γεώργιος Διαμαντάκης, ο Οικον. π. Χρήστος Βλάχος και ο Διάκονος π. Παναγιώτης Καζαμίας.


Οι παραπάνω εφημέριοι συνεχίζουν το έργο των προκατόχων τους σε μια από τις μεγαλύτερες σε πληθυσμό ενορίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, δραστηριοποιούμενοι σε όλους τους τομείς της ποιμαντικής διακονίας .


Καθημερινά τελούνται στο Ναό οι ακολουθίες του Όρθρου και του Εσπερινού , ακολουθώντας  τα βήματα των φιλακόλουθων προκατόχων ιερέων, οι οποίοι καλλιέργησαν στο ποίμνιο την σπουδαιότητα της λειτουργικής ζωής . Έτσι πάντα και στις πιο μικρές λειτουργίες υπάρχει αρκετός αριθμός ευσεβών και φιλακόλουθων ενοριτών . Πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο Ναός του Αγίου Λουκά Πατησίων παραμένει ανοικτός καθ΄όλη την διάρκεια της ημέρας .


Δίνεται μεγάλη βαρύτητα και σημασία στην λατρεία, πού πέρα από την προσπάθεια της ενεργού συμμετοχής του λαού στα πλαίσια της "λειτουργικής αναγέννησης",  οργανώνονται και έκτακτες λατρευτικές εκδηλώσεις όπως αγρυπνίες, βραδινές προηγιασμένες, ευχέλαιο, τέλεση αρχαίων λειτουργιών και εποπτικές μαθητικές λειτουργίες.


Το πιο σημαντικό είναι ότι σε αυτήν την προσπάθεια βρίσκονται κοντά νέοι άνθρωποι σαν  χειροθετημένοι αναγνώστες,  φοιτητές θεολογίας και άλλων σχολών, διπλωματούχοι και μαθητές βυζαντινής μουσικής που πλαισιώνουν το αναλόγιο και δραστηριοποιούνται έντονα στα της λατρείας .


Τέλος το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο απαρτίζουν οι:

Προέδρος: Αρχ. Μάξιμος Ματθαίος

Αντιπροέδρος: κ. Αντώνιος Φιλιππουπολίτης

Ταμίας: κ. Αλέξανδρος Μπόνιας

Γραμματέας: κ. Άγγελος Ψαραύτης

Μέλος: κ. Δημήτριος Μοσχοβάκης

ΑΡΧΙΚΗ

Ἀρχική

Ὁ Εὐαγγελιστής Λουκᾶς

Ναός - Ἱστορία

Ἐνοριακή ζωή

Νεότητα

Πρόγραμμα μηνός

Ἐπίκαιρα

Ἄρθρα - Μελέτες

Ὀρθόδοξοι κόμβοι

Ἐπικοινωνία

Βοήθεια