ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΤΗΤΟΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

"Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ"

Σημαντικό για την διαχρονικότητα του έργου της ενορίας του Ευαγγελιστού Λουκά Πατησίων σε ότι αφορά την νεότητα, είναι το γεγονός ότι ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Χριστόδουλος, υπήρξε μαθητής των κατηχητικών της σχολείων.


Με δικιά του προτροπή, ξεκίνησε η οργάνωση ήδη από το Σεπτέμβριο του 1998, ειδικών μαθητικών λειτουργιών, με εποπτική δυνατότητα των τελουμένων από τους μαθητές, με την χορήγηση ειδικού εγκολπίου της λειτουργίας με μετάφραση για την καλύτερη παρακολούθηση των δρώμενων.


    ΙΣΤΟΡΙΑ & ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ


Το κέντρο Νεότητος της Ενορίας του Ευαγγελιστή Λουκά Πατησίων ιδρύθηκε στις 4 Μάιου του 1979 σαν εκκλησιαστικό ίδρυμα με καταστατική απόφαση του ιδίου τότε Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.κ. Σεραφείμ.


Στόχοι και σκοποί του, από της ιδρύσεως του έως και σήμερα, υπήρξαν:


    Α) Η ανάπτυξη και η καλλιέργεια της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστεως και η προώθηση της Ορθόδοξης αγωγής.

   Β) Η εξυψώση του θρησκευτικού φρονήματος των νέων και η καλλιέργεια ζήλου για την μελέτη της Αγίας Γραφής.

   Γ) Η καλλιέργεια της αγάπης των νέων για τις επιστήμες, τις τέχνες, την μουσική και τις καλλιτεχνικές ενασχολήσεις καθώς και άλλων χρησίμων λειτουργημάτων προς την κοινωνία.


Σύμφωνα προς τους σκοπούς και τους στόχους του αυτούς το Ίδρυμα Νεότητας αναπτύσσει διάφορες δραστηριότητες Μερικές από αυτές είναι:


    Η λειτουργία Σχολής Βυζαντινής Μουσικής.

    Η διδασκαλία μαθημάτων Ξένων Γλωσσών.

    Η διδασκαλία Παραδοσιακών Χορών.

    Η διδασκαλία μαθημάτων Πιάνου - Αρμονίου - Κιθάρας.

    Η διδασκαλία μαθημάτων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

    Η διδασκαλία Γραφομηχανής.

    Η παράδοση φροντιστηριακών μαθημάτων για τα Θεωρητικά και Θετικά μαθήματα όλων των τάξεων της Β΄βάθμιας εκπαίδευσης (Φιλολογικά - Μαθηματικά - Φυσική κ.α).

    Τα μαθήματα Αγιογραφίας και Χειροτεχνίας.

    Η διοργάνωση σ' ετήσια βάση πρωταθλημάτων σε διάφορα επιτραπέζια παιχνίδια

    (πινγκ-πονγκ, σκάκι, ναυμαχία κ.α.)

    Η λειτουργία μεγάλης δανειστικής βιβλιοθήκης, πλουσίας σε λογοτεχνικά, θεολογικά, φιλοσοφικά, παιδαγωγικά και παιδικά βιβλία.


Πέρα από τις δραστηριότητες αυτές το Κέντρο Νεότητας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο να γνωρίσουν οι νέοι της ενορίας (μέλη του και μη) τα διάφορα μνημεία ορθόδοξης παράδοσης της Ελλάδος και κυρίως τα μοναστήρια της. Έτσι συχνά διοργανώνει ανάλογες εκδρομές, που σκοπό έχουν να φέρουν τους νέους του σήμερα σε επαφή με τον μοναδικό αυτό πνευματικό πλούτο.

ΑΡΧΙΚΗ

Ἀρχική

Ὁ Εὐαγγελιστής Λουκᾶς

Ναός - Ἱστορία

Ἐνοριακή ζωή

Νεότητα

Πρόγραμμα μηνός

Ἐπίκαιρα

Ἄρθρα - Μελέτες

Ὀρθόδοξοι κόμβοι

Ἐπικοινωνία

Βοήθεια